Aanmeldprocedure

De moeilijkste stap is gezet! Je hebt besloten om hulp te zoeken voor je verslaving. Fantastisch! Maar nu? Hoe gaat dat in zijn werk? Om bij Serenity in behandeling te komen moet je een aantal stappen doorlopen.

Individuele therapie verslavingszorg

Aanmelden

1

Aanmelden kan eenvoudig online door het aanmeldformulier in te vullen. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op. Telefonisch aanmelden kan natuurlijk ook. Wij zullen een aantal gegevens van je noteren, waaronder je BSN-nummer, die nodig zijn om de aanmeldprocedure te starten. Verder doen we een korte screening om vast te stellen wat je situatie is en op welke manier we je verder kunnen helpen. Als we naar aanleiding hiervan denken dat een behandeling bij Serenity geschikt is voor jou, plannen we zo snel mogelijk een uitgebreide intake in. Zorg ervoor dat je een verwijsbrief van de huisarts hebt.

Wachttijden

Bij Serenity kun je meestal snel terecht voor een intakegesprek. Bekijk de actuele wachttijden.

Intake

2

Tijdens de intake maken we kennis met elkaar en gaan we met elkaar in gesprek. Samen brengen we jouw situatie en problematiek in kaart. Ook bespreken we wat jouw hulpvraag is, en wat jouw wensen en behoeftes zijn. Om dit proces gericht te laten verlopen vragen we je om voorafgaand aan dit gesprek een vragenlijst in te vullen. Uiteraard is er ook alle ruimte voor jou om vragen te stellen. Op basis van dit gesprek bepalen we of een eventuele behandeling bij Serenity bij jou past en geven we je een behandeladvies.

Behandelplan

3

Als het behandeladvies positief is, is het opstellen van een behandelplan de volgende stap. Samen met de regiebehandelaar bespreek je wat de behandelmogelijkheden zijn. Geen mens is hetzelfde, geen verhaal is hetzelfde en geen verslaving is hetzelfde. Daarom is jouw specifieke situatie altijd het uitgangspunt. We creëren een behandelplan op maat waarbij jouw wensen en behoeftes centraal staan. Als het plan klaar is wordt dit zowel door jou als door de regiebehandelaar ondertekend. De behandeling kan starten!

Vergoeding

Een behandeling bij Serenity wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

Twijfel je?

Neem vrijblijvend contact op. Wij gaan graag met je in gesprek om je vragen te beantwoorden.

Start behandeling

4

Accepteren en erkennen dat je verslaafd bent en hulp zoeken vergt veel kracht en moed. Het is de eerste stap op weg naar herstel. Ons team van professionals staat voor je klaar om je te begeleiden op deze weg. Daarbij pakken we ook de onderliggende problematiek aan en helpen we je om de verschillende leefgebieden te verbeteren. Tijdens je behandeling bij Serenity GGZ zul je de volgende kernwaarden herkennen: transparantie, eerlijkheid, betrouwbaarheid, passie en oprechte aandacht voor mensen. Deze zijn belangrijk voor onze instelling maar ook voor jou in je herstelproces. Blijvend herstel, dáár geloven we in en daar werk je naartoe. Jíj doet het, maar je doet het niet alleen!

cropped Logo cirkels los lichtblauw
Hulp bij verslaving

Onze unieke behandelmethode

Ons gepassioneerde, multidisciplinaire team van professionals en ervaringsdeskundigen begeleidt jou op de weg naar blijvend herstel. Wij zijn van mening dat verslaving vaak gepaard gaat met andere problematiek zoals depressie, angst, ADHD of trauma. Daarom bieden we een geïntegreerd programma waarin we niet alleen de verslaving aanpakken maar ook naar de onderliggende oorzaken kijken. Met onze persoonlijke aanpak in een kleinschalige setting helpen wij jou om weer grip op je leven te krijgen.

Sanne overwon haar alcoholverslaving

Sanne, 28 jaar

Alcoholverslaafd

“Toen ik eenmaal het besluit had genomen om hulp te zoeken koos ik eindelijk weer voor mezelf. Het was de eerste stap op weg naar herstel. “

Aanmeldformulier