Amfetamineverslaving (speed)

Amfetamine, beter bekend als speed of pep, heeft een sterk stimulerende werking en is zeer verslavend. Het is een synthetische drug die in poeder- of pilvorm genomen kan worden. Speed zorgt ervoor dat je vermoeidheid, honger en pijn minder voelt waardoor je bijvoorbeeld uren kan blijven dansen op een feest, of langer door kan gaan met werken. Maar als de high uitgewerkt is ben je nóg veel vermoeider en voel je je neerslachtig en depressief.

De vermoeide en neerslachtige gevoelens na uitwerking zorgen voor een vicieuze cirkel waarin je steeds meer wil gebruiken. Steeds grotere hoeveelheden zijn nodig om dezelfde high te bereiken en het depressieve na-effect van speed tegen te gaan. Bij een speedverslaving is er dan ook voornamelijk sprake van geestelijke afhankelijkheid.

Amfetamineverslaving

Herken je dit?

Als je jezelf herkent in één of meer van deze punten dan is je speedgebruik problematisch en is het verstandig om hulp te zoeken. Bij Serenity kun je altijd terecht voor een vrijblijvend adviesgesprek.

De gevolgen van speedverslaving

Bij langdurig gebruik kun je naast depressie en concentratieproblemen ook last krijgen van psychische klachten zoals angst, verwardheid, agressie en psychoses.

Op sociaal vlak raak je steeds geïsoleerder. Door de come down voel je je lusteloos en neerslachtig. Je gaat het ondernemen van activiteiten uit de weg. Het wordt lastiger om studie- of werkafspraken na te komen. Je wereld wordt steeds kleiner.

Daarnaast zijn er ook veel negatieve lichamelijke gevolgen te koppelen aan overmatig speedgebruik. Op korte termijn kun je denken aan draaierigheid, misselijkheid,  en oververhitting. Op de lange termijn kan het leiden tot hart- en vaatproblemen, hersenbloedingen, ernstige lichamelijke uitputting en gewichtsverlies.

Herstel is mogelijk!

Als je met een speedverslaving kampt, kan het heel lastig zijn om een uitweg zien. De eerste stap is erkennen dat je hulp nodig hebt. Daarna sta je er niet alleen voor. Bij Serenity GGZ staat ons team van hoogopgeleide professionals en ervaringsdeskundigen voor je klaar om je te helpen de verslaving aan te pakken en om de onderliggende oorzaken te identificeren en te behandelen. Zo werken we samen toe naar duurzaam herstel en krijg je de regie over je leven weer terug

Wachttijden

Bij Serenity kun je meestal snel terecht voor een intakegesprek. Bekijk de actuele wachttijden.

Hulp bij verslaving

Onze unieke behandelmethode

Ons gepassioneerde, multidisciplinaire team van professionals en ervaringsdeskundigen begeleidt jou op de weg naar blijvend herstel. Wij zijn van mening dat verslaving vaak gepaard gaat met andere problematiek zoals depressie, angst, ADHD of trauma. Daarom bieden we een geïntegreerd programma waarin we niet alleen de verslaving aanpakken maar ook naar de onderliggende oorzaken kijken. Met onze persoonlijke aanpak in een kleinschalige setting helpen wij jou om weer grip op je leven te krijgen.

Aanmeldprocedure

Aanmelden

1

Aanmelden kan online via het contactformulier of telefonisch – 043-2045003. Ons team staat voor je klaar.Lees meer

Intake

2

Tijdens het intakegesprek brengen we jouw problematiek in kaart en stellen we vast of een behandeling bij Serenity bij jou past.

Lees meer

Behandelplan

3

Met jouw specifieke situatie en behoeftes als uitgangspunt stellen we een behandelplan op maat samen.


Lees meer

Start

4

Krijg weer grip op je leven door zelfdestructieve patronen te doorbreken en afscheid te nemen van je verslaving.


Lees meer

cropped Logo cirkels los lichtblauw

Aanmeldformulier