Cannabisverslaving

Cannabis is de verzamelnaam voor wiet en hasj: producten van de hennepplant. De meeste mensen hebben wel eens een jointje gerookt en het wordt gezien als relatief onschuldig. Het geeft je een lekker relaxed en ontspannen gevoel. Maar hoewel het valt onder de softdrugs is de hoeveelheid werkzame stof in cannabis, THC, de laatste jaren flink toegenomen. Langdurig gebruik kan ernstige psychische en lichamelijke gevolgen hebben.

Cannabis

Herken je dit?

Als je jezelf herkent in één of meer van deze punten dan is je cannabisgebruik problematisch en is het verstandig om hulp te zoeken. Bij Serenity kun je altijd terecht voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Ben ik verslaafd aan cannabis?

Wanneer cannabis een steeds grotere rol in je leven gaat spelen en je het bijvoorbeeld gebruikt om je beter te voelen, of spanning of stress te minderen, dan kan het zijn dat je verslaafd bent. Als het je zelf niet meer lukt om minder te gaan blowen dan moeten de alarmbellen ook gaan rinkelen. Soms wordt de “craving” zo erg dat je last krijgt van ontwenningsverschijnselen zoals zweten, trillen en misselijkheid. Als je dit herkent is het goed om aan de bel te trekken en hulp te zoeken om van je verslaving af te komen. De gevolgen van een cannabisverslaving zijn namelijk zeker niet onschuldig. Je krijgt last van concentratieproblemen, verwardheid en slapeloosheid. Het roken van wiet of hasj is slecht voor je hart, bloedvaten en longen. Je wordt verminderd vruchtbaar en daarnaast heb je verhoogde kans op psychische stoornissen als psychose en schizofrenie.

Hulp bij cannabisverslaving

Het is niet makkelijk om toe te geven dat je verslaafd bent aan cannabis. De eerste stap naar herstel is erkennen dat je hulp nodig hebt. Daarna sta je er niet alleen voor. Bij Serenity GGZ staat ons team van hoogopgeleide professionals en ervaringsdeskundigen voor je klaar om je te helpen de verslaving aan te pakken en om de onderliggende oorzaken te identificeren en te behandelen. Zo werken we samen toe naar duurzaam herstel en krijg je de regie over je leven weer terug.

Wachttijden

Bij Serenity kun je meestal snel terecht voor een intakegesprek. Bekijk de actuele wachttijden.

Hulp bij verslaving

Onze unieke behandelmethode

Ons gepassioneerde, multidisciplinaire team van professionals en ervaringsdeskundigen begeleidt jou op de weg naar blijvend herstel. Wij zijn van mening dat verslaving vaak gepaard gaat met andere problematiek zoals depressie, angst, ADHD of trauma. Daarom bieden we een geïntegreerd programma waarin we niet alleen de verslaving aanpakken maar ook naar de onderliggende oorzaken kijken. Met onze persoonlijke aanpak in een kleinschalige setting helpen wij jou om weer grip op je leven te krijgen.

Aanmeldprocedure

Aanmelden

1

Aanmelden kan online via het contactformulier of telefonisch – 043-2045003. Ons team staat voor je klaar.Lees meer

Intake

2

Tijdens het intakegesprek brengen we jouw problematiek in kaart en stellen we vast of een behandeling bij Serenity bij jou past.

Lees meer

Behandelplan

3

Met jouw specifieke situatie en behoeftes als uitgangspunt stellen we een behandelplan op maat samen.


Lees meer

Start

4

Krijg weer grip op je leven door zelfdestructieve patronen te doorbreken en afscheid te nemen van je verslaving.


Lees meer

cropped Logo cirkels los lichtblauw

Aanmeldformulier