Eetverslaving

Voedsel is noodzakelijk voor ons lichaam. Veel mensen houden van lekker eten en het is een bron van plezier en sociale gezelligheid. We gebruiken eten ook wel als beloning voor onszelf na een lange dag of als we verdrietig zijn. Als je dat is keertje een doet dan is er niet zo veel aan de hand. Hooguit is het niet de beste manier om met emoties om te gaan. Maar als eten je leven gaat beheersen en je regelmatig last hebt van eetbuien en grote hoeveelheden eet zonder dat je honger hebt dan is er sprake van verslavend gedrag. 

Fastfood

Herken je dit?

Als je jezelf herkent in één of meer van deze punten dan is je eetgedrag problematisch en is het verstandig om hulp te zoeken. Bij Serenity kun je altijd terecht voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Ben ik verslaafd?

Het verschil tussen normaal eetgedrag en een eetverslaving zit hem erin dat er bij een verslaving sprake is van dwangmatigheid. Je bent obsessief bezig met eten, het controleren van je voedselinname of je bent sterk gefocust op je gewicht. Je gebruikt eten om jezelf te belonen, bepaalde emoties weg te stoppen of een gevoel van controle te ervaren. 

Een eetverslaving is niet alleen een gedragsverslaving. Suikers in eten zorgen ervoor dat ons brein dopamine aangemaakt, het gelukshormoon. Dit fijne gevoel ebt echter snel weg waardoor je geneigd bent om steeds weer suikerrijke voeding tot je te nemen.

Je voelt je schuldig en je schaamt je tegenover de mensen in je omgeving. Hierdoor ga je je steeds meer terugtrekken. Dit leidt tot isolement en depressieve gevoelens waardoor het gevoel van schaamte alleen maar versterkt wordt.

Het is moeilijk om zonder hulp van je verslaving af te komen. De eerste stap is hulp zoeken.

Hulp bij eetverslaving

Het kan moeilijk zijn om zonder hulp van je verslaving af te komen. De eerste stap is het inzien en erkennen dat je hulp nodig hebt. Bij Serenity kunnen we je vervolgens helpen om de verslaving en de onderliggende oorzaken aan te pakken. Ons team van professionals heeft alle kennis in huis om jou bij te begeleiden op de weg naar herstel. Jíj doet het, maar je doet het niet alleen!

Wachttijden

Bij Serenity kun je meestal snel terecht voor een intakegesprek. Bekijk de actuele wachttijden.

Hulp bij verslaving

Onze unieke behandelmethode

Ons gepassioneerde, multidisciplinaire team van professionals en ervaringsdeskundigen begeleidt jou op de weg naar blijvend herstel. Wij zijn van mening dat verslaving vaak gepaard gaat met andere problematiek zoals depressie, angst, ADHD of trauma. Daarom bieden we een geïntegreerd programma waarin we niet alleen de verslaving aanpakken maar ook naar de onderliggende oorzaken kijken. Met onze persoonlijke aanpak in een kleinschalige setting helpen wij jou om weer grip op je leven te krijgen.

Aanmeldprocedure

Aanmelden

1

Aanmelden kan online via het contactformulier of telefonisch – 043-2045003. Ons team staat voor je klaar.Lees meer

Intake

2

Tijdens het intakegesprek brengen we jouw problematiek in kaart en stellen we vast of een behandeling bij Serenity bij jou past.

Lees meer

Behandelplan

3

Met jouw specifieke situatie en behoeftes als uitgangspunt stellen we een behandelplan op maat samen.


Lees meer

Start

4

Krijg weer grip op je leven door zelfdestructieve patronen te doorbreken en afscheid te nemen van je verslaving.


Lees meer

cropped Logo cirkels los lichtblauw