Internetverslaving

Werken, ontspannen, winkelen en sociale contacten – het leven verplaatst zich steeds meer naar de wondere wereld van het web. We appen, surfen en scrollen er allemaal op los. Als we klaar zijn met werken op ons middelgrote scherm, ontspannen we ons door te kijken naar ons kleine scherm of grote scherm. Of dit een goede ontwikkeling is of niet, daar valt over te twisten. Maar veel schermtijd resulteert niet bij iedereen in een verslaving. Als internetten een obsessie wordt en andere zaken, zoals werk of studie en vrienden, moeten wijken voor je surfgedrag dan kan er sprake zijn van verslavend gedrag. 

Internet

Herken je dit?

Als je jezelf herkent in één of meer van deze punten dan is je surfgedrag problematisch en is het verstandig om hulp te zoeken. Bij Serenity kun je altijd terecht voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Morgen doe ik het anders

Steeds weer neem je je voor om het morgen anders te doen. Maar dan kun je je toch niet losrukken van je scherm. Je stelt andere zaken weer uit, raffelt je werk af of zegt afspraken met vrienden af. Daardoor voel je je slecht over jezelf en je schaamt je. Het wordt steeds moeilijker om deze cirkel te doorbreken. Je werk of studie gaat eronder lijden. Je omgeving ergert zich aan je gedrag waardoor je steeds meer geïsoleerd raakt. Je zorgt slecht voor jezelf en je raakt meer en meer vervreemd van de echte wereld. 

Waarom de een wel verslaafd raakt en de ander niet kan veel verschillende oorzaken hebben. Niemand vraagt om een verslaving, maar het is absoluut mogelijk om de destructieve cirkel te doorbreken en de controle over je leven weer terug te krijgen.

Hulp bij internetverslaving

Het kan moeilijk zijn om zonder hulp van je internetverslaving af te komen. De eerste stap is het inzien en erkennen dat je hulp nodig hebt. Bij Serenity kunnen we je vervolgens helpen om de verslaving en de onderliggende oorzaken aan te pakken. Ons team van professionals heeft alle kennis in huis om jou bij te begeleiden op de weg naar herstel. Jíj doet het, maar je doet het niet alleen!

Wachttijden

Bij Serenity kun je meestal snel terecht voor een intakegesprek. Bekijk de actuele wachttijden.

Hulp bij verslaving

Onze unieke behandelmethode

Ons gepassioneerde, multidisciplinaire team van professionals en ervaringsdeskundigen begeleidt jou op de weg naar blijvend herstel. Wij zijn van mening dat verslaving vaak gepaard gaat met andere problematiek zoals depressie, angst, ADHD of trauma. Daarom bieden we een geïntegreerd programma waarin we niet alleen de verslaving aanpakken maar ook naar de onderliggende oorzaken kijken. Met onze persoonlijke aanpak in een kleinschalige setting helpen wij jou om weer grip op je leven te krijgen.

Aanmeldprocedure

Aanmelden

1

Aanmelden kan online via het contactformulier of telefonisch – 043-2045003. Ons team staat voor je klaar.Lees meer

Intake

2

Tijdens het intakegesprek brengen we jouw problematiek in kaart en stellen we vast of een behandeling bij Serenity bij jou past.

Lees meer

Behandelplan

3

Met jouw specifieke situatie en behoeftes als uitgangspunt stellen we een behandelplan op maat samen.


Lees meer

Start

4

Krijg weer grip op je leven door zelfdestructieve patronen te doorbreken en afscheid te nemen van je verslaving.


Lees meer

cropped Logo cirkels los lichtblauw

Aanmeldformulier