Gameverslaving
Gamen is een leuk tijdverdrijf. Bijna iedereen speelt wel eens een spelletje op de computer, PlayStation, Xbox of telefoon. Het kan een onschuldige vorm van ontspanning zijn maar in veel games zitten vernuftige spelelementen verborgen die je aandacht steeds maar op blijven eisen. Via uitdagingen en beloningssystemen wordt het steeds verleidelijker om langer door te gaan. Nog één level, nog één high score. Misschien maak je wel deel uit van een online community en ervaar je veel druk om je spel en status te blijven verbeteren. Gamen is ontspannend, het stimuleert je brein en kan heel leerzaam zijn. Maar te veel gamen kan leiden tot verslaving.
Herken je dit?
- Je gamet vaak langer dan je van tevoren van plan was.
- Je gaat sociale contacten uit de weg omdat je het te druk hebt met gamen.
- Je verwaarloost jezelf en je uiterlijk.
- Je gaat door met gamen, ook al weet je dat je daardoor in de problemen komt met bijvoorbeeld je studie of je werk.
- Als je minder gamet word je onrustig en krijg je last van hoofdpijn en slecht slapen.
Als je jezelf herkent in één of meer van deze punten dan is je gamegedrag problematisch en is het verstandig om hulp te zoeken. Bij Serenity kun je altijd terecht voor een vrijblijvend adviesgesprek.
Hobby of verslaving?
Waarom is het voor de één een onschuldige hobby en raakt de ander de controle over de controller kwijt? Verslaving kan veel verschillende onderliggende oorzaken hebben zoals genetische aanleg, opvoeding, omgevingsfactoren en persoonlijke problematiek zoals angst en depressie. Ook kan een traumatische gebeurtenis ervoor zorgen dat het aanlokkelijker wordt om de werkelijkheid te ontvluchten en je onder te dompelen in een virtuele wereld. Langzaamaan besteed je steeds meer tijd aan gamen en uiteindelijk heb je niet meer in de hand hoeveel je gamet. Op het moment dat het gamen obsessief wordt en het je vriendschappen, je werk of studie en je persoonlijke doelen in de weg gaat staan is er sprake van verslaving.
Hulp bij gameverslaving
Het kan moeilijk zijn om zonder hulp van je gameverslaving af te komen. De eerste stap is het inzien en erkennen dat je hulp nodig hebt. Bij Serenity kunnen we je vervolgens helpen om de verslaving en de onderliggende oorzaken aan te pakken. Ons team van professionals heeft alle kennis in huis om jou bij te begeleiden op de weg naar herstel. Jíj doet het, maar je doet het niet alleen!
Wachttijden
Bij Serenity kun je meestal snel terecht voor een intakegesprek. Bekijk de actuele wachttijden.
Onze unieke behandelmethode
Ons gepassioneerde, multidisciplinaire team van professionals en ervaringsdeskundigen begeleidt jou op de weg naar blijvend herstel. Wij zijn van mening dat verslaving vaak gepaard gaat met andere problematiek zoals depressie, angst, ADHD of trauma. Daarom bieden we een geïntegreerd programma waarin we niet alleen de verslaving aanpakken maar ook naar de onderliggende oorzaken kijken. Met onze persoonlijke aanpak in een kleinschalige setting helpen wij jou om weer grip op je leven te krijgen.
Aanmeldprocedure
Aanmelden
1
Aanmelden kan online via het contactformulier of telefonisch – 043-2045003. Ons team staat voor je klaar.
Lees meer
Intake
2
Tijdens het intakegesprek brengen we jouw problematiek in kaart en stellen we vast of een behandeling bij Serenity bij jou past.
Lees meer
Behandelplan
3
Met jouw specifieke situatie en behoeftes als uitgangspunt stellen we een behandelplan op maat samen.
Lees meer
Start
4
Krijg weer grip op je leven door zelfdestructieve patronen te doorbreken en afscheid te nemen van je verslaving.
Lees meer