Onze missie

We leven in een maatschappij waarin consumeren, op uiteenlopende manieren, makkelijk dwangmatig kan worden. Het is verleidelijk om te vluchten in bepaalde gewoontes of middelen die ervoor zorgen dat je de moeilijke dingen even naar de achtergrond kan laten verdwijnen. Verslaving ligt op de loer. Hoe meer tijd je besteedt aan het vermijden en ontkennen van de realiteit, hoe minder vat je uiteindelijk hebt op je leven. Je verliest de grip op je eigen identiteit en behoeftes en je komt terecht in een neerwaartse spiraal waar je zelf niet meer uitkomt.

Herstel is echter mogelijk! Serenity GGZ is een zorginstelling waar mensen met een middelen- en/of gedragsverslaving, met of zonder co-morbiditeit, terecht kunnen voor hulp en behandeling. Wij staan voor kwalitatief hoogwaardige zorg, op maat, en in een kleinschalige setting.

Groepstherapie

Vragen?

Neem vrijblijvend contact op. Wij gaan graag met je in gesprek om je vragen te beantwoorden.

Sereniteit

Verandering en herstel kan pas plaatsvinden op het moment dat je stopt tegen de wind in te vechten. Het begint met het vinden van een bepaalde sereniteit. Als je leert accepteren dat je bepaalde dingen niet kan veranderen en andere dingen wel, kun je stappen gaan zetten richting het maken van keuzes die je helpen je leven in te richten zoals jij het wil.

Wat is voor jou belangrijk?

Wat geeft je voldoening?

Wat maakt het leven de moeite waard voor jou?

Om antwoord te vinden op deze vragen moet je je kwetsbaar opstellen. En dat is eng. Het vergt moed om open te staan voor de wereld en voor anderen. Het betekent dat je misschien wel eens faalt of afgewezen wordt, maar ook dat je erachter kan komen wat, en ook wie, er echt telt voor jou in het leven. Zoals Brené Brown het stelt: “Kwetsbaarheid is de geboorteplaats van creativiteit, moed en verbinding.” Graag willen wij voor onze cliënten wegbegeleider zijn in dit proces.

Oprechte aandacht voor mensen

Dat de een verslaafd raakt en de ander niet hangt af van veel verschillende zaken zoals genetische predispositie, opvoeding, sociale omstandigheden en psychische en biologische factoren. Verslaving is een ernstige aandoening die neigt naar een chronisch beloop. Ieder mens maakt tegenslagen mee in het leven en niemand vraagt erom verslaafd te raken. Wij willen mensen die kampen met een verslaving helpen weer de regie over hun leven terug te krijgen en hun plek in de maatschappij terug te vinden. Daarbij vinden wij een persoonlijke aanpak van groot belang. Ieder mens is anders, ieder verhaal is anders, iedere verslaving is anders. En ieder mens verdient het met respect en vanuit gelijkwaardigheid benaderd te worden. Dit is ons vertrekpunt. Van daaruit bieden wij wetenschappelijk gefundeerde, deskundige en professionele zorg met passie.

Mensen maken deel uit van een dynamisch systeem. We willen niet alleen focussen op het klinisch herstel maar onze cliënten ook steunen in hun persoonlijk en maatschappelijk herstel. Daarbij betrekken we ook de familie en vrienden en kijken we naar verschillende leefgebieden zoals wonen, werken en financiën.

Empowerment is

Empowerment is de verantwoordelijk nemen over jezelf, je keuzes en je leven. Wij staan voor je klaar om je te helpen je eigen capaciteiten te ontdekken, te leren benutten en te ontwikkelen!

Sanne overwon haar alcoholverslaving

Sanne, 28 jaar

Alcoholverslaafd

“Toen ik eenmaal het besluit had genomen om hulp te zoeken koos ik eindelijk weer voor mezelf. Het was de eerste stap op weg naar herstel. “

Hulp bij verslaving

Onze unieke behandelmethode

Ons gepassioneerde, multidisciplinaire team van professionals en ervaringsdeskundigen begeleidt jou op de weg naar blijvend herstel. Wij zijn van mening dat verslaving vaak gepaard gaat met andere problematiek zoals depressie, angst, ADHD of trauma. Daarom bieden we een geïntegreerd programma waarin we niet alleen de verslaving aanpakken maar ook naar de onderliggende oorzaken kijken. Met onze persoonlijke aanpak in een kleinschalige setting helpen wij jou om weer grip op je leven te krijgen.

Aanmeldprocedure

Aanmelden

1

Aanmelden kan online via het contactformulier of telefonisch – 043-2045003. Ons team staat voor je klaar.Lees meer

Intake

2

Tijdens het intakegesprek brengen we jouw problematiek in kaart en stellen we vast of een behandeling bij Serenity bij jou past.

Lees meer

Behandelplan

3

Met jouw specifieke situatie en behoeftes als uitgangspunt stellen we een behandelplan op maat samen.


Lees meer

Start

4

Krijg weer grip op je leven door zelfdestructieve patronen te doorbreken en afscheid te nemen van je verslaving.


Lees meer

cropped Logo cirkels los lichtblauw

Aanmeldformulier