Gokverslaving

Een gokverslaving ontstaat geleidelijk en begint vaak onschuldig met het spelen van spelletjes online, een avondje naar het casino met vrienden of wedden op een wedstrijd. De spanning en opwinding zorgen voor een roesbeleving waardoor je even niet denkt aan zaken waar je je zorgen om maakt. Het geeft een kick als je wint. Het is verleidelijk om de roes en de kick steeds opnieuw te willen ervaren. Gaandeweg besteed je steeds meer tijd en geld aan het gokken en raak je langzaam de controle kwijt. Er kan dan gesproken worden van een gokverslaving.

gokverslaving

Herken je dit?

Als je jezelf herkent in één of meer van deze punten dan is je gokgedrag problematisch en is het verstandig om hulp te zoeken. Bij Serenity kun je altijd terecht voor een vrijblijvend adviesgesprek.

De gevolgen van gokverslaving

Een gokverslaving in stand houden kost veel tijd en energie. Die energie kun je vervolgens niet meer steken in andere zaken die belangrijk zijn in je leven. Je probeert uit alle macht je gokverslaving te verbergen en je gaat jezelf steeds meer afzonderen. Je werk en je vriendschappen gaan hier onder lijden. Je voelt je steeds eenzamer, verwaarloost jezelf en je uiterlijk en je bereikt je doelen niet meer.

Daarbij raak je financieel in de problemen omdat je steeds meer geld vergokt. Je hebt oplopende schulden omdat je steeds meer geld leent om je verslaving te voeden. Sommige mensen raken zelfs verwikkeld in criminele activiteiten als diefstal of fraude om aan geld te komen.

Je voelt je schuldig en je schaamt je tegenover de mensen in je omgeving. Hierdoor ga je je steeds meer terugtrekken. Dit leidt tot isolement en depressieve gevoelens waardoor het gevoel van schaamte alleen maar versterkt wordt.

Het is moeilijk om zonder hulp van je verslaving af te komen. De eerste stap is hulp zoeken. Bij Serenity hebben we alle kennis in huis om je te helpen je verslaving te overwinnen.

Hulp bij gokverslaving

Een gokverslaving heeft verregaande gevolgen voor je leven, je relaties en je financiële situatie. Maar het is absoluut mogelijk om de verslaving te overwinnen en de regie op je leven weer terug te krijgen! Accepteren en erkennen dat je verslaafd bent en hulp zoeken vergt veel kracht en moed. Het is de eerste stap op weg naar herstel. Je staat er niet alleen voor! Ons team van professionals staat voor je klaar om je helpen.

Wachttijden

Bij Serenity kun je meestal snel terecht voor een intakegesprek. Bekijk de actuele wachttijden.

Hulp bij verslaving

Onze unieke behandelmethode

Ons gepassioneerde, multidisciplinaire team van professionals en ervaringsdeskundigen begeleidt jou op de weg naar blijvend herstel. Wij zijn van mening dat verslaving vaak gepaard gaat met andere problematiek zoals depressie, angst, ADHD of trauma. Daarom bieden we een geïntegreerd programma waarin we niet alleen de verslaving aanpakken maar ook naar de onderliggende oorzaken kijken. Met onze persoonlijke aanpak in een kleinschalige setting helpen wij jou om weer grip op je leven te krijgen.

Aanmeldprocedure

Aanmelden

1

Aanmelden kan online via het contactformulier of telefonisch – 043-2045003. Ons team staat voor je klaar.Lees meer

Intake

2

Tijdens het intakegesprek brengen we jouw problematiek in kaart en stellen we vast of een behandeling bij Serenity bij jou past.

Lees meer

Behandelplan

3

Met jouw specifieke situatie en behoeftes als uitgangspunt stellen we een behandelplan op maat samen.


Lees meer

Start

4

Krijg weer grip op je leven door zelfdestructieve patronen te doorbreken en afscheid te nemen van je verslaving.


Lees meer

cropped Logo cirkels los lichtblauw

Aanmeldformulier