Koopverslaving

Veel mensen vinden het leuk om te winkelen en nieuwe dingen te kopen. Een koopverslaving echter gaat verder dan af en toe gezellig shoppen. Je slaat erin door. Iets leuks kopen of een goede aanbieding vinden geeft een kick. Het fijne gevoel helpt je om nare gevoelens, depressie of een laag zelfbeeld even naar de achtergrond te duwen. Het ebt echter snel weer weg en dan voel je je schuldig en leeg. Je wil de kick weer opnieuw ervaren waardoor je meer en meer gaat kopen. Mensen met een koopverslaving proberen hun emoties te beïnvloeden of een gevoel van controle te vinden door het kopen van spullen. Dit gedrag is dwangmatig en obsessief en het lukt niet meer om het patroon te doorbreken. Een koopverslaving wordt ook wel oniomanie genoemd.

Shoppen

Herken je dit?

Als je jezelf herkent in één of meer van deze punten dan is je koopgedrag problematisch en is het verstandig om hulp te zoeken. Bij Serenity kun je altijd terecht voor een vrijblijvend adviesgesprek.

De gevolgen van koopverslaving

 

Een koopverslaving kan ernstige gevolgen hebben voor je gezondheid en welzijn. Het gebrek aan controle over je koopgedrag kan tot financiële problemen leiden. Doordat je koopgedrag alles overheerst verdwijnen sociale activiteiten en hobby’s naar de achtergrond waardoor je steeds geïsoleerder raakt. Je werk en je relaties leiden onder je gedrag. Je komt terecht in een spiraal waar je zelf niet meer uitkomt. Als je probeert te stoppen met kopen kun je last krijgen van onrust, angst en slaapproblemen. 

Je voelt je schuldig en je schaamt je tegenover de mensen in je omgeving. Hierdoor ga je je steeds meer terugtrekken. Dit leidt tot isolement en depressieve gevoelens waardoor het gevoel van schaamte alleen maar versterkt wordt.

Het is moeilijk om zonder hulp van je verslaving af te komen. De eerste stap is hulp zoeken. Bij Serenity hebben we alle kennis in huis om je te helpen je verslaving te overwinnen.

Hulp bij koopverslaving

Het is absoluut mogelijk om je verslaving te overwinnen en de regie op je leven weer terug te krijgen! Accepteren en erkennen dat je verslaafd bent en hulp zoeken vergt veel kracht en moed. Het is de eerste stap op weg naar herstel. En je staat er niet alleen voor! Ons team van professionals staat voor je klaar om je helpen. We zetten onze expertise in om samen met jou een behandelprogramma op te stellen dat afgestemd op jouw specifieke problematiek. Wij helpen jou graag om je leven weer op de rit te krijgen!

Wachttijden

Bij Serenity kun je meestal snel terecht voor een intakegesprek. Bekijk de actuele wachttijden.

Hulp bij verslaving

Onze unieke behandelmethode

Ons gepassioneerde, multidisciplinaire team van professionals en ervaringsdeskundigen begeleidt jou op de weg naar blijvend herstel. Wij zijn van mening dat verslaving vaak gepaard gaat met andere problematiek zoals depressie, angst, ADHD of trauma. Daarom bieden we een geïntegreerd programma waarin we niet alleen de verslaving aanpakken maar ook naar de onderliggende oorzaken kijken. Met onze persoonlijke aanpak in een kleinschalige setting helpen wij jou om weer grip op je leven te krijgen.

Aanmeldprocedure

Aanmelden

1

Aanmelden kan online via het contactformulier of telefonisch – 043-2045003. Ons team staat voor je klaar.Lees meer

Intake

2

Tijdens het intakegesprek brengen we jouw problematiek in kaart en stellen we vast of een behandeling bij Serenity bij jou past.

Lees meer

Behandelplan

3

Met jouw specifieke situatie en behoeftes als uitgangspunt stellen we een behandelplan op maat samen.


Lees meer

Start

4

Krijg weer grip op je leven door zelfdestructieve patronen te doorbreken en afscheid te nemen van je verslaving.


Lees meer

cropped Logo cirkels los lichtblauw

Aanmeldformulier