Kosten & vergoeding

Een behandeling bij Serenity GGZ valt binnen de verplichte basisverzekering. Dat betekent dat je zelf niks hoeft te betalen, behalve het eigen risico. Jouw behandeling wordt dus altijd volledig vergoed.

Vragen?

Neem vrijblijvend contact op. Wij gaan graag met je in gesprek om je vragen te beantwoorden.

Je betaalt alleen het eigen risico

Een behandeling bij Serenity GGZ valt onder de specialistische geestelijke gezondheidszorg (SGGZ). Dit type zorg wordt door alle Nederlandse zorgverzekeraars vergoed vanuit de basisverzekering. Als je een naturapolis hebt kan het echter zo zijn dat de vergoeding lager uitvalt als wij geen contract met de desbetreffende verzekeraar hebben. Omdat wij iedereen willen helpen nemen wij dit eventuele verschil in vergoeding voor onze rekening. Je betaalt voor een behandeling bij Serenity dus geen eigen bijdrage en er ontstaan geen extra kosten. Per 1 januari 2024 heeft Serenity GGZ een contract met DSW, CZ en VGZ.

Bij aanvang van je behandeling vragen we je een ‘akte van cessie’ te ondertekenen. Met een akte van cessie draag je als verzekerde het vorderingsrecht over aan je zorgverlener. Dat wil zeggen dat Serenity de afhandeling van de vergoeding namens jou direct kan regelen met je zorgverzekering. Wij zullen je uiteraard vooraf een indicatie geven van de kosten.

Zelf betaal je alleen het wettelijk verplichte eigen risico. Deze kosten worden in rekening gebracht door je zorgverzekeraar. In 2024 bedraagt het minimale eigen risico € 385,- maar het kan zijn dat je dit zelf op een hoger bedrag hebt ingesteld.

Verwijsbrief

Voor de administratieve verwerking voor ons en je zorgverzekeraar is het belangrijk dat je bij je intakegesprek een verwijsbrief van je huisarts meebrengt. Deze moet gericht zijn aan Serenity GGZ en voorzien van reden van verwijzing, handtekening/stempel en een datum. Zorg ook dat je je kunt legitimeren, neem je zorgpas en een paspoort of ID-kaart mee de eerste afspraak.

Als je een afspraak korter dan 24 uur van tevoren afzegt, brengen wij het wegblijftarief (no show) in rekening.

Neem deze documenten mee naar het intakegesprek

Hulp bij verslaving

Onze unieke behandelmethode

Ons gepassioneerde, multidisciplinaire team van professionals en ervaringsdeskundigen begeleidt jou op de weg naar blijvend herstel. Wij zijn van mening dat verslaving vaak gepaard gaat met andere problematiek zoals depressie, angst, ADHD of trauma. Daarom bieden we een geïntegreerd programma waarin we niet alleen de verslaving aanpakken maar ook naar de onderliggende oorzaken kijken. Met onze persoonlijke aanpak in een kleinschalige setting helpen wij jou om weer grip op je leven te krijgen.

Aanmeldprocedure

Aanmelden

1

Aanmelden kan online via het contactformulier of telefonisch – 043-2045003. Ons team staat voor je klaar.Lees meer

Intake

2

Tijdens het intakegesprek brengen we jouw problematiek in kaart en stellen we vast of een behandeling bij Serenity bij jou past.

Lees meer

Behandelplan

3

Met jouw specifieke situatie en behoeftes als uitgangspunt stellen we een behandelplan op maat samen.


Lees meer

Start

4

Krijg weer grip op je leven door zelfdestructieve patronen te doorbreken en afscheid te nemen van je verslaving.


Lees meer

cropped Logo cirkels los lichtblauw

Aanmeldformulier