Dagbehandeling

Wij bieden twee intensieve 12-weekse behandeltrajecten op maat waarbij je niet wordt opgenomen, maar gewoon thuis kunt blijven wonen. Je wordt dus niet klinisch opgenomen. Bij het 5-daagse programma werk je elke dag van 9.00 tot 16.15 bij ons op locatie aan je herstel. Het 2-daagse behandelprogramma is verdeeld over 2 dagen per week. Je wordt begeleid door ons team van psychologen, ervaringsdeskundigen en medische professionals. Het behandelplan is altijd maatwerk, afgestemd op jouw specifieke situatie. We behandelen niet alleen de verslaving, maar we gaan ook aan de slag met de onderliggende oorzaken en eventuele bijkomende psychische problematiek. Door middel van systeemgesprekken betrekken we ook je naasten bij het proces. Zo werken we samen met jou toe naar blijvend herstel. 

Behandeling groepstherapie

Samengevat

Individuele therapie & groepssessies

De behandeling bestaat uit een combinatie van groepssessies en individuele therapie.

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat groepstherapie een zeer effectieve behandelvorm is bij verslavingsproblematiek. Cliënten ervaren dat ze veel baat hebben bij de steun en herkenning die ze vinden bij lotgenoten. Bij de groepssessies wordt gebruik gemaakt van verschillende evidence based technieken zoals cognitieve gedragstherapie, schematherapie, psycho-educatie, mindfulness, ACT en psychotherapie. Daarnaast is er ook aandacht voor beweging, sociale vaardigheden, creativiteit en de verschillende leefgebieden als wonen, werken en financiën. 

De individuele begeleiding bestaat uit 4 sessies per week die afgestemd zijn op jouw specifieke behoeften. 

Dubbele diagnose

Verslaving gaat vaak gepaard met andere psychische stoornissen zoals ADHD, depressie, angststoornissen of persoonlijkheidsproblematiek. De verslaving en de aandoening kunnen elkaar versterken en de behandeling lastiger maken. Om de verslaving duurzaam te behandelen is het daarom van belang dat ook de bijkomende psychische problematiek aangepakt wordt.

Bij Serenity bieden we een geïntegreerd behandelaanbod waarbij we kijken naar het totale plaatje. Er is medische, psychiatrische en psychologische aandacht voor alle probleemgebieden zodat toegewerkt kan worden naar duurzaam herstel.

Vergoeding

Een behandeling bij Serenity wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

Josine is alcoholverslaafd

“Toen ik eenmaal hulp zocht en stopte met drinken zag ik hoezeer alcohol mijn leven en mijn geluk op een negatieve manier beïnvloed heeft.”

Blijvend herstel

Met vallen en opstaan werk je toe naar het terugkrijgen van de regie op jouw leven. Accepteren en erkennen dat je verslaafd bent en hulp zoeken vergt veel kracht en moed. Het is de eerste stap. Daarna sta je er niet alleen voor. Ons team staat voor je klaar om je handvatten te bieden zodat je je leven weer kan leiden zoals jíj dat wil.

Tijdens je behandeling bij Serenity GGZ zul je de volgende kernwaarden herkennen: transparantie, eerlijkheid, betrouwbaarheid, passie en oprechte aandacht voor mensen. Deze zijn belangrijk voor onze instelling maar ook voor jou in je herstelproces. Blijvend herstel, dáár geloven we in en daar werk je naartoe. Jíj doet het, maar je doet het niet alleen!

Aanmeldprocedure

Aanmelden

1

Aanmelden kan online via het contactformulier of telefonisch – 043-2045003. Ons team staat voor je klaar.Lees meer

Intake

2

Tijdens het intakegesprek brengen we jouw problematiek in kaart en stellen we vast of een behandeling bij Serenity bij jou past.

Lees meer

Behandelplan

3

Met jouw specifieke situatie en behoeftes als uitgangspunt stellen we een behandelplan op maat samen.


Lees meer

Start

4

Krijg weer grip op je leven door zelfdestructieve patronen te doorbreken en afscheid te nemen van je verslaving.


Lees meer
cropped Logo cirkels los lichtblauw

Aanmeldformulier