Heroïneverslaving

Heroïne is een zeer verslavende harddrug. Het lichaam raakt snel gewend aan het middel en afhankelijkheid treedt gauw op. Heroïne onderdrukt gevoelens van pijn en verdriet en zorgt voor een gevoel van geluk en ultieme ontspanning. Zodra het effect weggeëbd is treden afkickverschijnselen op waardoor je je erg ziek voelt. Deze klachten verdwijnen direct wanneer je opnieuw heroïne gebruikt. Dit draagt bij aan de enorm verslavende werking van heroïne.

Heroïne

Herken je dit?

Als je jezelf herkent in één of meer van deze punten dan is je heroïnegebruik problematisch en is het verstandig om hulp te zoeken. Bij Serenity kun je altijd terecht voor een vrijblijvend adviesgesprek.

De gevolgen van heroïneverslaving

Lichamelijke verslaving bij heroïnegebruik treedt relatief snel op. Dat wil zeggen dat je last krijgt van onthoudingsverschijnselen als je stopt met het gebruik. Je voelt je ziek, klam en koud en je hebt last overmatige transpiratie, buikkrampen, pijn in armen en benen, braken en diarree. Je komt terecht in een vicieuze cirkel waarbij je uiteindelijk niet meer gebruikt om een roes te bereiken, maar om de ontwenningsverschijnselen tegen te gaan. Steeds grotere hoeveelheden zijn nodig en het risico op het nemen van een overdosis is groot.

Langdurig heroïnegebruik leidt tot verhoogde kans op levercirrose, kanker en hart- en vaatziekten. Daarnaast bestaat er het risico op besmetting met hepatitis B en C door het gebruik van onsteriele naalden. Daarnaast werkt heroïne pijnstillend, waardoor je lange tijd kan rondlopen met een ziekte zonder dat je het opmerkt omdat je de pijn niet voelt. 

Het is heel lastig en, vanwege de ontwenningsverschijnselen, zelfs gevaarlijk om zonder hulp te stoppen met heroïnegebruik. De eerste stap is hulp zoeken.

Hulp bij heroïneverslaving

Een heroïneverslaving ontwricht je leven en heeft ernstige gevolgen voor je gezondheid. Maar het is absoluut mogelijk om de verslaving te overwinnen en de regie op je leven weer terug te krijgen! Accepteren en erkennen dat je verslaafd bent en hulp zoeken vergt veel kracht en moed. Het is de eerste stap op weg naar herstel. Je staat er niet alleen voor! Ons team van professionals staat voor je klaar om je helpen.

Wachttijden

Bij Serenity kun je meestal snel terecht voor een intakegesprek. Bekijk de actuele wachttijden.

Hulp bij verslaving

Onze unieke behandelmethode

Ons gepassioneerde, multidisciplinaire team van professionals en ervaringsdeskundigen begeleidt jou op de weg naar blijvend herstel. Wij zijn van mening dat verslaving vaak gepaard gaat met andere problematiek zoals depressie, angst, ADHD of trauma. Daarom bieden we een geïntegreerd programma waarin we niet alleen de verslaving aanpakken maar ook naar de onderliggende oorzaken kijken. Met onze persoonlijke aanpak in een kleinschalige setting helpen wij jou om weer grip op je leven te krijgen.

Aanmeldprocedure

Aanmelden

1

Aanmelden kan online via het contactformulier of telefonisch – 043-2045003. Ons team staat voor je klaar.Lees meer

Intake

2

Tijdens het intakegesprek brengen we jouw problematiek in kaart en stellen we vast of een behandeling bij Serenity bij jou past.

Lees meer

Behandelplan

3

Met jouw specifieke situatie en behoeftes als uitgangspunt stellen we een behandelplan op maat samen.


Lees meer

Start

4

Krijg weer grip op je leven door zelfdestructieve patronen te doorbreken en afscheid te nemen van je verslaving.


Lees meer

cropped Logo cirkels los lichtblauw

Aanmeldformulier