Cocaïneverslaving

Coke, cola, sneeuw, sos(sa), schep, wit, charlie, lala oftewel: cocaïne. Een illegale harddrug in de vorm van wit poeder dat gesnoven kan worden. Het werkt stimulerend en wordt daarom veel in het uitgaansleven gebruikt. Het effect is snel merkbaar. Je voelt je energiek en euforisch. Zelfverzekerd, alsof je de wereld aankan. Je hongergevoel verdwijnt en je remmingen vallen weg. Het fijne gevoel ebt echter snel weer weg en na de high voel je je down en gedraineerd. De verleiding om meer te gebruiken om het fijne gevoel weer te ervaren is dan ook erg groot.

Cocaïne

Herken je dit?

Als je jezelf herkent in één of meer van deze punten dan is je cocaïnegebruik problematisch en is het verstandig om hulp te zoeken. Bij Serenity kun je altijd terecht voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Ben ik verslaafd?

Cocaïneverslaving komt relatief veel voor. Gewenning zorgt ervoor dat af en toe een lijntje tijdens het uitgaan overgaat in steeds frequenter gebruik. Je hebt grotere hoeveelheden nodig om hetzelfde effect te bereiken en je krijgt steeds sneller last van ontwenningsverschijnselen. Uiteindelijk raak je de controle over je gebruik kwijt en kan je niet meer zonder.

De gezondheidsrisico’s van overmatig cocaïnegebruik zijn niet mis. Het kan leiden tot depressiviteit, angststoornissen en zelfs psychoses. Het heeft effect op je persoonlijkheid. Je wordt rusteloos, agressief, arrogant, egoïstisch en achterdochtig. Ook lichamelijk richt het behoorlijke schade aan. Je hebt onder andere verhoogde kans op hart- en vaatziekten en beschadiging aan de nieren, lever en longen. Daarnaast is cocaïne erg duur waardoor je in financiële problemen terecht kan komen.

Hulp bij cocaïneverslaving

Een cocaïneverslaving ontwricht je leven en heeft ernstige gevolgen voor je gezondheid. Maar het is absoluut mogelijk om de verslaving te overwinnen en de regie op je leven weer terug te krijgen! Accepteren en erkennen dat je verslaafd bent en hulp zoeken vergt veel kracht en moed. Het is de eerste stap op weg naar herstel. Je staat er niet alleen voor! Ons team van professionals staat voor je klaar om je helpen.

Wachttijden

Bij Serenity kun je meestal snel terecht voor een intakegesprek. Bekijk de actuele wachttijden.

Hulp bij verslaving

Onze unieke behandelmethode

Ons gepassioneerde, multidisciplinaire team van professionals en ervaringsdeskundigen begeleidt jou op de weg naar blijvend herstel. Wij zijn van mening dat verslaving vaak gepaard gaat met andere problematiek zoals depressie, angst, ADHD of trauma. Daarom bieden we een geïntegreerd programma waarin we niet alleen de verslaving aanpakken maar ook naar de onderliggende oorzaken kijken. Met onze persoonlijke aanpak in een kleinschalige setting helpen wij jou om weer grip op je leven te krijgen.

Aanmeldprocedure

Aanmelden

1

Aanmelden kan online via het contactformulier of telefonisch – 043-2045003. Ons team staat voor je klaar.Lees meer

Intake

2

Tijdens het intakegesprek brengen we jouw problematiek in kaart en stellen we vast of een behandeling bij Serenity bij jou past.

Lees meer

Behandelplan

3

Met jouw specifieke situatie en behoeftes als uitgangspunt stellen we een behandelplan op maat samen.


Lees meer

Start

4

Krijg weer grip op je leven door zelfdestructieve patronen te doorbreken en afscheid te nemen van je verslaving.


Lees meer

cropped Logo cirkels los lichtblauw

Aanmeldformulier