Sportverslaving

Sporten is gezond en voor veel mensen een manier om te ontspannen en fit te blijven. Maar soms kan deze gezonde gewoonte omslaan in een obsessie. Bij een sportverslaving voelt iemand een dwangmatige behoefte om te blijven trainen, zelfs als het lichaam signalen van uitputting of overbelasting geeft. Het gevoel van controle en de endorfine-kick na een intensieve training kunnen verslavend werken. Als je lichaam rust nodig heeft maar je tóch blijft doorgaan, kan dit uiteindelijk leiden tot fysieke klachten, zoals blessures of vermoeidheid. Maar sportverslaving kan ook geestelijke gevolgen hebben, zoals angst, depressie, en sociale isolatie.

Sportverslaving 1

Herken je dit?

Als je jezelf herkent in één of meer van deze punten, is het mogelijk dat je sportverslaving problematisch is geworden. Bij Serenity kun je terecht voor advies en hulp.

De gevolgen van sportverslaving

Een sportverslaving kan serieuze gevolgen hebben, zowel fysiek als mentaal. Door constante overbelasting kunnen blessures ontstaan die soms blijvend zijn. Daarnaast kan het je sociale leven en relaties negatief beïnvloeden, omdat sporten steeds meer centraal komt te staan. Het gevoel van falen wanneer je niet kunt sporten, kan leiden tot depressieve gevoelens, angst of prikkelbaarheid. Dit creëert een vicieuze cirkel waarin je blijft sporten om deze negatieve emoties te onderdrukken.

Hulp bij sportverslaving

Het kan lastig zijn om zelf te stoppen met overmatig sporten. Hulp zoeken is een belangrijke eerste stap. Bij Serenity bieden we professionele begeleiding en ondersteuning om niet alleen de sportverslaving aan te pakken, maar ook de onderliggende oorzaken ervan te begrijpen en te behandelen. Ons team staat klaar om je te helpen de controle over je leven terug te krijgen en op een gezonde manier met sport om te gaan.

Wachttijden

Bij Serenity kun je meestal snel terecht voor een intakegesprek. Bekijk de actuele wachttijden.

Hulp bij verslaving

Onze unieke behandelmethode

Ons gepassioneerde, multidisciplinaire team van professionals en ervaringsdeskundigen begeleidt jou op de weg naar blijvend herstel. Wij zijn van mening dat verslaving vaak gepaard gaat met andere problematiek zoals depressie, angst, ADHD of trauma. Daarom bieden we een geïntegreerd programma waarin we niet alleen de verslaving aanpakken maar ook naar de onderliggende oorzaken kijken. Met onze persoonlijke aanpak in een kleinschalige setting helpen wij jou om weer grip op je leven te krijgen.

Aanmeldprocedure

Aanmelden

1

Aanmelden kan online via het contactformulier of telefonisch – 043-2045003. Ons team staat voor je klaar.



Lees meer

Intake

2

Tijdens het intakegesprek brengen we jouw problematiek in kaart en stellen we vast of een behandeling bij Serenity bij jou past.

Lees meer

Behandelplan

3

Met jouw specifieke situatie en behoeftes als uitgangspunt stellen we een behandelplan op maat samen.


Lees meer

Start

4

Krijg weer grip op je leven door zelfdestructieve patronen te doorbreken en afscheid te nemen van je verslaving.


Lees meer

cropped Logo cirkels los lichtblauw

Aanmeldformulier